HONING HONEYPATCH

Kwaliteit zonder compromis

Al onze producten zijn gesteriliseerde medische hulpmiddelen door “e-beaming”, Klas IIb (MD 93/42). Alle fysicochemische eigenschappen van honing worden bewaard. De antiseptische doeltreffendheid wordt goedgekeurd voor elke partij honing. Onze honing wordt natuurlijk geconcentreerd van een enzym (GOX) die waterstofperoxide kan produceren. Onze producten hebben een pijnstiller, ontstekingsremmend en antioxidant effect.

Onze medicinale honing

Onze honing wordt speciaal geselecteerd door onze erkende bio-organische bijenhouders volgens ons kwaliteitshandvest. Nat het checken van antimicrobiële eigenschappen in een laboratorium, worden de monsters in detail onderzocht om de concentratie van de hieronder actieve stoffen te analyseren. De resultaten dienen te worden vergeleken met onze kennisbasis die de minimum concentraties bepalen om een klinisch effect te hebben. Na deze analyses wordt een partij geselecteerd en verzegeld aan het wachten op zijn verpakking. De andere honing partijen worden aan de voedselproductie geleverd.

Een wetenschappelijke, natuurlijke en ongevaarlijke benadering

Onze keuze is gevallen op een organische honing van hoge kwaliteit, de kastanje honing voor zijn krachtige bactericide effect.

Kynurenisch zuur

Natuurlijk aanwezig in onze honing. Deze zuur onderbreekt het bacteriële quorum (biofilm) en heeft een pijnstiller effect (antagonist van NMDA-receptoren).

Antisepticum

De antiseptische doeltreffendheid wordt voor elke partij (CE) goedgekeurd. Onze exclusieve honing doodt een breedspectrum van bacteriën (gram+, gram-) waarvan candida albicans (schimmel).

Water

De honing moet een laag waterpeil hebben om het risico op maceratie te vermijden. Volgens de wetenschappelijke literatuur: <18%. Onze productieproces: 14% tot 17%.

Flavonoïden (polyphenol)

Onze productieproces (bijenhouders, soort bij, biotoop) biedt een rijke honing aan flavonoïden aan: anti-inflammatoire en antioxiderende stoffen.

Glucose oxidase

Onze honing bevat het natuurlijke GOX enzym dat waterstofperoxide kan produceren.

Steriel

Honeypatch beheerst de sterilisatie van honing met behoud van doeltreffende eigenschappen.

100% natuurlijk

Geen additieven, geen hulpstof.

Medicinale en exclusieve honing

Kastanje honing: speciaal gemaakt voor onze productie. Gecontroleerde viscositeit: geen kristallisatie. Beschouwd als de zuiverste honing ter wereld door de deskundigen.

Tule

De tule bestaat uit een combinatie van medicinale honing en polyurethaantule. De tule mag op zijn plaats houden voor een paar dagen zonder de knoppen te riskeren uittrekken.

Waterstofperoxide

Het GOX enzym bevrijdt waterstofperoxide om een wond te desinfecteren zelfs als de wond gekoloniseerd is in een kritiek stadium.

Alginaat

Bestaat uit een combinatie van onze medicinale honing en calciumalginaat. Elke patch bevat 20gr honing! Calciumalginaat heft geen cytotoxische (versus natriumalginaat).